Ledsagare till Farsta

Logga in och sök jobbet

Arbetsplatsbeskrivning

Enheten för personligt stöd Farsta är en kommunal verksamhet som utför beställningar från stadsdelsförvaltningens biståndsenhet och Försäkringskassan. Insatserna är personlig assistans, ledsagning, avlösning och kontaktperson. Vår verksamhetsidé och vårt uppdrag är att våra kunder ska kunna leva ett så normalt liv som möjlighet utifrån deras egna förutsättningar. Insatserna ska präglas av ett stort självbestämmande. Inflytande, trygghet och tillgänglighet är ledorden för verksamheten.

Arbetsbeskrivning

Är du intresserad av att bli ledsagare till våra kunder i Farsta och Skarpnäck? Att arbeta som ledsagare innebär att man ger en person med funktionsnedsättning möjlighet kunna leva som andra och delta i samhällets gemenskap. Det innebär att du som ledsagare stödjer personen i att delta i fritidsaktiviteter, kulturliv och liknande med utgångspunkt från personens önskemål, intressen och förmåga. Vid behov inkluderar ledsagarservice viss omvårdnad.

Oftast är uppdraget 8-20h/månad och ledsagaren kommer tillsammans med brukaren överrens om vilka dagar och tider ledsagningen ska utföras.

Kvalifikationer

För att klara uppdraget som ledsagare bör du ha erfarenhet av att arbeta med personer som har en funktionsvariation. Du bör ha ett genuint intresse för att arbeta med människor och kunna arbeta självständigt. Du ska kunna göra dig väl förstådd på svenska i både tal och skrift, detta för att kunna kommunicera obehindrat med kunder och arbetsledning.

Övrigt

Vissa av våra kunder har specifika krav på sin ledsagare, det kan handla om önskemål om erfarenhet, ålder eller intressen. Därför kan våra kunder komma att medverka vid rekryteringen.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning Deltid

Löneform Timlön enligt överenskommelse. Övriga ersättningar enligt kollektivavtal.

Har du frågor eller vill veta mer om arbetet som ledsagare är du välkommen att kontakta oss personligtstod.farsta@stockholm.se 

Logga in och sök jobbet