Praktikplats inom kommunikation och projektledning på Energi- och klimatenheten, Miljöförvaltningen

Logga in och sök jobbet

En praktikplats för dig som vill få erfarenhet av att arbeta med kommunikation och projektledning i två spännande projekt; konferensen Building Sustainability 18 och EU-projektet GrowSmarter. Vi erbjuder 10-20 veckors oavlönad praktik under höstterminen 2018. Du får en unik möjlighet att utveckla dina förmågor, bli en del av teamet och vara med och forma morgondagens Stockholm.

Som praktikant hos oss tillhör du Energi och klimatenheten där 20 personer med olika specialistkompetenser inom energi, klimat, kommunikation och projektledning arbetar. Vi utgör stadens specialistfunktion inom energieffektiviserings- och klimatarbete, klimatkommunikation och driver projekt inom hållbar samhällsutveckling. Ta chansen att vara med och anordna Sveriges största konferens inom hållbart samhällsbyggande och få erfarenhet av EU-projekt där vi testar 12 smarta urbana lösningar.

Vad blir dina uppgifter?

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att stötta projektledningen och att ansvara för egna uppgifter. Det kan vara att arrangera studiebesök och event, göra informationsmaterial i InDesign, skriva nyheter, ta fram presentationsmaterial samt utveckla montrar och utställningar. Det är oftast svenska som gäller, men det händer att vi skriver på engelska, så det är bra om du är bekväm med det.

Du är med på projektmöten och blir en del av båda projektteamen. Inom teamen fördelar vi arbetsuppgifter löpande och hjälper varandra när det blir mycket eller svårt. Det är ett kreativt arbete där du får möjlighet att utveckla dina kommunikativa förmågor och lära av erfarna projektledare och kommunikatörer. Du har en handledare under hela praktikperioden.

Vi söker dig som:

  • studerar till eller har en examen med inriktning media och kommunikation, projektledning, hållbar utveckling eller annan relevant studiebakgrund eller praktisk erfarenhet
  • kan göra enklare trycksaker och presentationer (InDesign, PhotoShop, Illustrator, PowerPoint)
  • har goda språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
  • har förståelse för digital kommunikation och är duktig på att skriva nyheter och informationstexter
  • har god samarbetsförmåga och kan arbeta i grupp
  • tar egna initiativ och hugger i där det behövs
  • är kreativ, noggrann och nyfiken
  • erfarenhet från att ordna event och/eller WordPress är meriterande

Övrigt

Vi finns på Fleminggatan 4 på Kungsholmen, nära Centralen. Arbetet sker huvudsakligen på kontorstid. Vi har flextid.

Stockholms stad arbetar med kompetenbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform: Oavlönad praktik

Anställningens omfattning: Heltid, 39,5 h/veckan

Tillträde: Augusti/september 2018

Löneform: Praktikplatsen är oavlönad och bör genomföras inom ramen för dina studier

Kontakt & handledare: Emma Borggren-Franck, 076-122 89 23

 

Tycker du detta låter intressant? Välkommen med din ansökan senast 2017-06-19. Vi intervjuar löpande så skicka gärna din ansökan så fort som möjligt. 

Logga in och sök jobbet