Kock

Stockholms Stad

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och arbeta med vår erfarna kökschef och köksbiträden? Sök då till skolrestaurangen Grytan på Spånga gymnasium och Spånga grundskola.! Spånga gymnasium och grundskola (högstadium) har ca 1050 elever. Skolan ligger vackert belägen i ett villaområde, nära pendeltåg och bussar. Skolans restaurang lagar 2000 portioner mat dagligen varav 850 portioner levereras till närbelägen skola. .

Arbetsbeskrivning

Vi söker en kock med köksansvar som har stor erfarenhet i yrket, då du ska laga god och näringsriktig mat till våra elever och personal. Du ska ha god kännedom och erfarenhet av att tillaga specialkost. Det är viktigt att kocken är lyhörd, nytänkande och har hög servicekänsla och vill medverka till att utveckla skolmaten och restaurangen. Vi lagar mat så mycket som möjligt från grunden. Vi har högt satta mål och vår restaurang har vunnit många priser under åren för bäst matlagning. Maten vi serverar är alltid god, variationsrik, tilltalande, modern och nyttig Vi arbetar målinriktat med att minska matsvinnet, höja andelen ekologiskt livsmedel och utveckla skolmåltiden. Skolmaten är viktig för att eleverna ska få en bra skoldag och bra skolresultat. En av kockens viktigaste uppgifter är att locka till att smaka, prova maträtter och göra eleverna mätta. Kockens uppgift blir att medverka till det. Din roll blir att tillsammans med kökschefen och köksbiträden driva kökets arbete mot våra mål. I din roll har du rekvirentroll för inköp, administrativt ansvar, medverka i egenkontroll samt servera alla elever och personal lunch och mellanmål utifrån dina och kökschefens komponerade veckomenyer.

Kvalifikationer

3-årigt gymnasium inom livsmedelsprogrammet eller motsvarande kompetens samt minst åtta års erfarenhet av yrket. Utbildning i egenkontroll och HACCP är ett krav. Det är viktigt ur säkerhetssynpunkt att man kan skriva, läsa och tala svenska. Minst åtta års erfarenhet av arbete som kock eller högre i storkök, restaurang, hotell eller likvärdigt arbete inom livsmedelsindustri. Datavana med att läsa/skriva mejl, söka information på nätet är ett krav. Erfarenhet av att arbeta med egenkontroll och HACCP. Vi vill ha medarbetare med god helhetsförståelse som sätter god service till matgästerna som en självklarhet. Det är viktigt att du ser och bemöter medarbetare och matgäster på ett trevligt och professionellt vis. Du är van att ta ansvar och om det behövs leda arbetet. Då vi är ett litet kök är det en självklarhet att du är delaktig i kökets alla uppdrag.



Övrigt

Stockholms Stad erbjuder flera olika utbildningar inom köksområdet, där vissa är obligatoriska för dig att  delta i.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6384
Kontakt
  • Tanja Sikiric/Administrativ chef, 0761293685
  • Teresa Holm/Kökschef, 08-508 413 23
Facklig företrädare
  • Ihsan Kilic, Kommunal, 08.508 33 336
Publicerat 2018-10-07
Sista ansökningsdag 2018-10-21
Utbildningskrav Gymnasium

Att arbeta i Stockholms stad

Ta reda på hur det är att jobba i Stockholms stad genom vår karriärsida.

Till Karriärsidan
Läs mer om oss här

Dela länkar