Kökschef till äldreomsorgen

Stockholms Stad

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Vill du göra skillnad i Stockholmarnas vardag, och jobba i en spännande och växande stadsdel? Hos oss får du utvecklas och växa med uppgiften. Vi arbetar för att hitta nya innovativa arbetssätt för ett hälsosamt och meningsfullt åldrande. Till stöd för detta har vi ett innovationscentrum med framstående välfärdsteknik inom vård och omsorg. Tillsammans arbetar vi för att vara ett stadsdelsområde i en trygg stad att växa upp, leva och att åldras i.

Arbetsplatsbeskrivning

Kostenheten i Enskede Årsta Vantörs stadsdel har ett kök och en restaurang som ligger i Rågsved centrum. Här lagar vi cirka 1200 portioner per dag, fördelat på lunch och middag. Vi levererar vällagad mat och så mycket som möjligt från grunden, till olika äldreboenden och hemtjänstgrupper. Runt 30% av våra inköp vi gör är ekologiska. Den mesta maten skickas kyld men även en del varmt. Vår restaurang är även öppen för allmänheten. Kostenheten har 15 medarbetare varav tre är kockar. Vi söker en kvalitetsmedveten kökschef som vill vara med och se till att våra äldre får god och bra mat. Är det du?

Arbetsbeskrivning

- Strukturera, fördela och medverka i arbetet i köket.
- Ansvara för inköp av livsmedel via stadens inköpssystem Agresso.
- Säkerställa att maten håller hög kvalité och smakar bra.
- Arbeta med menyplaning och utveckling av recept tillsammans med övriga kockar och chefer.
- Arbeta med kvalitéts- och utvecklingsfrågor.
- Ansvara för delar av egenkontrollen och HACCP.
- Medverka i matråd.
- Samverka med omsorgspersonalen och stötta dem i hanteringen av maten.

Kvalifikationer

Kockutbildning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Dina kvalifikationer är:
- Erfarenhet av arbete i storkök i minst tre år.  
- Kunskap i livsmedelshygien och egenkontroll.
- Goda kunskaper i svenska och förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift.
- Datorvana, för att använda datorn som stöd och hjälpmedel i det dagliga arbetet.

Meriterande kvalifikationer är:
- Erfarenhet av att arbetsleda.
- Erfarenhet av arbete i storkök inom äldreomsorgen.
- Kunskap om målgruppens behov.
- Kunskap i special- och konsistensanpassad matlagning.
- Erfarenhet av arbete med något kostdataprogram. 

Övrigt

- Arbetstiden är förlagt måndag till fredag. 
- Det är viktigt att kunna tillämpa god ergonomi i det dagliga arbete.
- Arbetet är fysiskt krävande, köket är en miljö med buller i från utrustningen.
- Utdrag ur belastningsregistret sker.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2017/4927
Kontakt
  • Jenny Eriksson, Enhetschef , 08-50820551
  • Anna Forsgren, Biträdande enhetschef , 08-50820552
Facklig företrädare
  • Lena Ezelius, Kommunal, 08-50820588
Publicerat 2017-08-21
Sista ansökningsdag 2017-09-04
Utbildningskrav Gymnasium

Att arbeta i Stockholms stad

Att jobba i Stockholms stad

Ta reda på hur det är att jobba i Stockholms stad genom vår karriärsida.

Till Karriärsidan
Läs mer om oss här

Dela länkar