Tillbaka

Arkivarie/ Arkivassistent

Skicka intresseanmälan

För att stötta personer som har haft det lite svårare att få ett arbete på grund av Covid-19 har vi på Stockholm Vatten och Avfall tagit fram tidsbegränsade tjänster som ska stötta individen att komma vidare i sitt arbetsliv men också ge värdefull stöd till vår verksamhet. 

På enheten för Informationshantering bidrar vi till ett proaktivt arbetssätt vid hantering av allmänna handlingar och arbetar med utveckling, förvaltning, stöd och utbildning till verksamheten. Vår ambition är att verksamheten ska ha tillgång till rätt information till rätt person i rätt tid

Tjänsten ger dig som ny i arbetslivet möjlighet att få arbeta med de vanligaste förkommande arbetsuppgifterna som arkivassistent/ arkivarie med duktiga kollegor som har stor erfarenhet.

Arbetsuppgifter och utmaningar

Under din tid hos oss kommer du få stöttning och handledning av övriga medarbetare på enheten informationshantering. Du kommer att arbeta med ordnande och förteckning, med stöd från kollegor ta fram regler och rutiner för metadatauppmärkning för skanning av äldre arkivmaterial i vårt skanningsprojekt. Arbeta med registratur, utlämnade av allmän handling. Delta i vårt projekt för anslutning till eDok.

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning. Detta innebär att du behöver vara svensk medborgare.

Du kommer att arbeta på vårt kontor i Ulvsunda. Tjänsten är på 100 procent och är kontorstid måndag till fredag. Planerad startdatum är september 2021 med en allmän visstidsanställning på nio månader.

Din profil

Krav för den här tjänsten är att du har minst 60 hp i arkivvetenskap.

Som person vill vi att du är ansvarstagande och noggrann i ditt arbete samt ordningsam. Det är även viktigt att du är duktig på att strukturera ditt arbete.

Mer om oss

Stockholm Vatten och Avfall är en samhällsbyggare i framkant som driver och utvecklar vatten- och avfallstjänster med miljöfokus. Varje dag, året runt förser vi 1,5 miljoner stockholmare med rent och gott kranvatten, renar avloppsvatten och ser till att avfallet tas om hand. Tillsammans med invånare, företag och andra intressenter arbetar vi för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad.

Vi är en lärande organisation med mycket erfarenhet och kunskap till ditt stöd. Vi erbjuder dig ett roligt och omväxlande jobb med intressanta arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat. Dessutom erbjuder vi goda anställningsvillkor, digitala och flexibla arbetssätt, kontinuerlig kompetensutveckling samt en rad hälsofrämjande fördelar.  Läs mera om oss och träffa några av våra medarbetare på svoa.se/jobb

Ansök

Du ansöker tjänsten genom att bifoga CV och svara på frågorna genom extern webbsida.