Praktikplats för personalvetarstudent våren 2020

Logga in och sök jobbet

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

HR-service är en del av Serviceförvaltningen som är en av stadens fackförvaltningar. Serviceförvaltningen har i uppdrag att svara för de administrativa uppgifter som är samordnade i staden såsom löneadministration, ekonomiadministration, stadsövergripande upphandlingsfrågor, kontaktcenterverksamhet, rekryteringsstöd, fastighets- och lokalfrågor samt växelfunktion. Serviceförvaltningen har ca 370 medarbetare och har sin lokalisering i Globenområdet.

HR-service säljer rekryteringsstöd till Stockholms stads alla chefer. Vi har som uppdrag att kvalitetssäkra och stötta chefer i rekryteringsarbetet samt att bidra till att skapa en gemensam bild av Stockholms stad som en attraktiv arbetsgivare. Verksamheten består idag av ett 15-tal medarbetare. Se gärna vår film om hur det är att arbeta hos oss: https://youtu.be/CGm0yst_wkI

Praktiken

Vi söker dig som vill lära dig och arbeta praktiskt med rekryteringsprocessens alla delar på din praktik.  

Du får möjlighet att göra en lärorik praktik med våra erfarna medarbetare främst inom vårt projekt för lärarrekryteringar.  I korthet innebär det att vara stötta våra rektorer inom Stockholms stad med annonsering, urval, intervjuinbokningar, referenstagning och övrig administration kring rekryteringsuppdragen. Du kommer dagligen ha kontakt med våra rektorer och sökande till olika tjänster.  Vi är en HBTQ-diplomerad verksamhet och har ett stort fokus på inkludering i våra uppdrag. Sist och kanske allra viktigast, du får möjlighet att vara en del av ett team med fantastiskt dedikerade kollegor som ständigt erhåller toppbetyg i varje utfört rekryteringsuppdrag och gärna delar med sig till varandra av tips och erfarenheter.

Vi tror oss kunna erbjuda en attraktiv praktikplats i ett högpresterande team och har flera idéer till uppsatsämnen om du så önskar. Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och intresse för området. 

Låter detta intressant? Då vill vi träffa dig! Välkommen med din intresseanmälan snarast med CV via länken nedan!

Kvalifikationer 

  • vi söker dig som studerar relevant högskoleutbildning där praktikperiod ingår och som vill arbeta med kompetensbaserad rekrytering på sikt
  • du har lätt för att uttrycka dig på svenska såväl i tal som i skrift.
  • du är relationsskapande, självständig och strukturerad i ditt arbetssätt 
  • för att trivas som praktikant hos oss behöver du ha en god personlig mognad och vara lösningsorienterad då förutsättningarna ofta ändras

Vill du höra mer om oss som arbetsgivare? Läs gärna mer på: https://jobba.stockholm/lediga-jobb/

Möjlig praktikperiod: mars-juni 2020.

Har du frågor? Ring Marie Ahlman 08-508 117 20 Samordnande HR-konsult  eller Karin Toll Lane 08-50811700 Verksamhetschef. 

Logga in och sök jobbet