Tillbaka

Examensarbete - Förändringsledning

Skicka intresseanmälan

Är du intresserad av hur förändringsledning kan underlätta implementering av nya verktyg? Vill du göra ditt exjobb hos en verksamhet med samhällskritisk funktion? Då ska du fortsätta läsa. 

Kort om verksamheten

Examensarbetet genomförs på avdelningen Investering som ansvarar för genomförande av bygg- och anläggningsprojekt. På avdelningen arbetar bl.a. projektledare, projektingenjörer, byggledare, VA-ingenjörer och projektörer. Inom verksamhetsutvecklingsområdet arbetar vi med att standardisera, systematisera och effektivisera arbetsflöden inom området projektledning. Vi driver och utvecklar bolagets projekt- och investeringsstyrning samt etablerar ett projektkontor. 

Projektbeskrivning

Projektkontoret står inför att implementera ett nytt digitalt projektverktyg. Projektledarna arbetar redan idag med en lång rad verktyg och system vilket gör en ny implementering komplex. Ett flertal försök till implementeringar av projektverktyg har tidigare skett där vissa försök har varit mer framgångsrika än andra. På Stockholm Vatten och Avfall behöver vi lära oss mer om hur implementeringar av verktyg kan göras på ett effektivt och hållbart sätt. 

Vi vill att examensarbetet utreder och analyserar vilken roll förändringsledningen har vid implementering av nya verktyg. Vi behöver också hjälp att identifiera utvecklingsområden vid genomföranden av liknande förändringar inom avdelningen. Vi vill avslutningsvis att examensarbetet innehåller rekommendationer om möjliga standardiserade arbetssätt. 

Kvalifikationer

Examensarbetet genomförs inom ramen för pågående utbildning inom exempelvis verksamhetsutveckling och styrning, organisation, verksamhetsledning, marknadsekonomi eller förändringsledning. 

Du som söker ska ha genomgått kurser inom förändringsledning och har ett stort intresse för verksamhetsutveckling. Det är meriterande om du har kunskap om offentliga organisationer. Du som söker ska vara drivande och självgående. 

Genomförande

  • Examensarbetet sker under vårterminen 2022. 
  • Kan genomföras som både 15hp och 30hp. 
  • Handledare: Lena Jansson (lena.jansson@svoa.se / 08-522 123 47) 
  • Examensarbetet kan med fördel genomföras digitalt. Några möten i Stockholm kommer vara aktuella. 
  • Sista ansökningsdag: 10 januari 2021. 

Ansökan

I din ansökan vill vi att du bifogar ett CV där du också berättar lite om dig själv. Ansökan ska även innehålla en översiktlig projektplan där du beskriver hur du skulle ta dig an uppdraget. Urval görs löpande.