Tillbaka

Intresseanmälan: Praktikplats till Förvaltningsenheten hos Micasa Fastigheter - VT24

Logga in och sök jobbet

Vill du göra din praktik på ett bolag som förändrar människors vardag? Där viktiga samhällsfrågor står på agendan? Brinner du för fastighetsförvaltning och vill få en bred inblick i hur det är att arbeta med fastighetsförvaltning på ett samhällsnyttigt bolag? Då ska du ansöka om praktikplats hos oss på Micasa Fastigheter!

Om förvaltningsenheten
Förvaltningsenheten på Micasa Fastigheter har ett samordnande helhetsansvar för bolagets fastigheter. Medarbetarna på enheten planerar för fastigheternas långsiktiga utveckling tillsammans med befintliga kunder och har det övergripande ansvaret för  kundrelationerna med stadens förvaltningar och verksamheter samt kommersiella lokalhyresgäster. Vi ansvarar för fastigheternas affärsplaner samt ansvarar för bolagets intäkter, hyresförhandling och lokaluthyrning. Vi initierar stora ombyggnationer av fastigheterna och är beställare av hyresgästanpassningar. Arbetet sker i nära samarbete med andra enheter på bolaget. På enheten arbetar idag 11 personer i rollerna, förvaltare, lokaluthyrare, förvaltningssamordnare, förvaltningskoordinator, hyresförhandlare och fastighetsstrateg.

Om praktikplatsen
Till våren söker vi en praktikant som just nu studerar till fastighetsförvaltare på en relevant eftergymnasial utbildning. Du kommer att ha en handledare under hela din praktikperiod som du kan vända dig till vid frågor och som finns med och stöttar genom hela processen. Som praktikant får du vara med och stötta förvaltarna och hela förvaltningsteamet och får arbeta med frågor inom alla våra områden. Arbetsuppgifterna kommer bland annat att innefatta:

  • Förvaltningsadministration
  • Självständigt hantera enklare förvaltningsfrågor av olika karaktär
  • Kundkontakt inkl. kundbesök
  • Ärendehantering av kundfrågor
  • Fastighetsbesök
  • Lokaluthyrning inkl. avtalsfrågor.

Vi ser gärna att du är i slutet av din utbildning och ska genomföra någon av dina sista praktikperioder. Vi söker dig som är bekväm med att arbeta självständigt. Du är en initiativtagande person som är noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt och du har lätt för att samarbeta med andra. 

Ansökan 
Du skickar in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Vi ber dig att ladda upp ditt CV och personligt brev, samt svara på urvalsfrågorna. Urval och intervjuer sker löpande. Om du har frågor om praktikplatsen kan du höra av dig till rekryterande chef, Charlotte Lundqvist, enhetschef Förvaltning, eller rekryterande HR, Alba Lauthers, HR-generalist.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss 
Micasa Fastigheter i Stockholm AB är ett fastighetsbolag som ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Vår huvudsakliga uppgift är att tillhandahålla välskötta, trygga och tillgängliga bostäder till stadens äldre, personer med funktionsnedsättning samt till av staden prioriterade grupper med svag ställning på bostadsmarknaden. Vi äger och förvaltar 101 fastigheter som omfattar knappt 1 miljon kvadratmeter. Vi sitter i ett modernt kontor på Nordkapsgatan 3 i Kista, ca sju minuters gångväg från Kista centrums tunnelbana och busstation.