Tillbaka

Praktik på stadsrevisionen i Stockholms stad

Logga in och sök jobbet

Stadsrevisionen i Stockholms stad erbjuder dig som student praktikplats hösten 2024 

Välkommen till oss
Stockholms stad har ett revisionskontor som på uppdrag av och i nära samverkan med de förtroendevalda revisorerna granskar stadens verksamheter. Revisionsuppdraget är ett av landets största inom den offentliga verksamheten och omfattar Stockholm stads verksamheter inom både nämnder och bolag.

Vi granskar bland annat hur väl stadens nämnder och bolag arbetar för att uppnå de mål som kommunfullmäktige beslutat och om de följer lagar och styrdokument. Våra granskningar omfattar all verksamhet som staden ansvarar för – från barnomsorg till äldreomsorg, fastighetsförvaltning, investeringar och mycket mera. Som praktikant får du har möjlighet att lära känna flera av dessa områden. 

Praktiken är oavlönad och gäller enbart för studenter som har praktik som en del av studierna.
Revisionskontoret har lokaler på Kungsholmen strax intill Stockholms Stadshus.

Vi erbjuder dig som praktikant:

  • En spännande, lärorik och meningsfull praktik
  • En praktik där du kommer utvecklas, pröva på det mesta och få ta ansvar
  • En handledare och kollegor som kommer ha tid för dig
  • En praktik där du kommer vara delaktig i att planera, genomföra och avrapportera olika granskningar av stadens bolag och nämnder.
  • En värdefull erfarenhet av verksamhetsrevision som är användbar i all offentlig verksamhet
  • Härliga kollegor, en vacker arbetsplats samt egen arbetsplats och dator

Din kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som studerar på högskola/universitet där praktikperiod ingår i utbildningen. Vi tar emot praktikanter som studerar statsvetenskap, ekonomi eller ett annat samhällsvetenskapligt ämne, företrädesvis på mastersnivå. Vi söker dig som är bekväm med att arbeta självständigt. Du är en initiativtagande person som är noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt och du har lätt för att samarbeta med andra. Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Tidigare erfarenhet från arbetslivet är meriterande.

Övrigt 
Vi hoppas att vi fångat ditt intresse, varmt välkommen med din ansökan senast 12 april. Frågor kan ställas till Tomasz Czarnik på telefon 08-508 294 26 alt e-post tomasz.czarnik@stockholm.se. Urval och intervjuer kommer ske löpande. 

Läs gärna mer om revisionskontoret här: start.stockholm/revision