Tillbaka

Praktikplats för personalvetarstudent november-januari 2023

Logga in och sök jobbet

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Praktiken

Vi söker dig som vill lära dig och arbeta praktiskt med rekryteringsprocessens alla delar på din praktik.  Du får en dedikerad mentor med gedigen erfarenhet av rekrytering och personbedömning.

  • Vi ger dig möjlighet att göra en lärorik praktik på vår avdelning med erfarna medarbetare. I korthet innebär det att vara med i vårt arbete att stötta våra chefer inom Stockholms stad med annonsering, urval, intervjuinbokningar, referenstagning och övrig administration kring rekryteringsuppdragen.
  • Vi rekryterar till alla förekommande roller inom kommunen men mest specialistroller och chefsroller.
  • Vi är en HBTQ-diplomerad verksamhet och har ett stort fokus på inkludering i våra uppdrag.
  • Sist och kanske allra viktigast, du får möjlighet att vara en del av ett team med fantastiskt dedikerade kollegor som ständigt erhåller toppbetyg i varje utfört rekryteringsuppdrag och gärna delar med sig till varandra av tips och erfarenheter.

Vår förhoppning är att du bidrar med nya perspektiv till oss från din pågående högskoleutbildning.

Vi tror oss kunna erbjuda en attraktiv praktikplats i ett högpresterande team och har idéer till uppsatsämnen om du så önskar. Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och intresse för området rekrytering. Vi tillämpar flexibla arbetssätt med goda möjligheter att delvis arbeta från annan plats än kontoret.

Rekrytering är en del av Serviceförvaltningen som är en av stadens fackförvaltningar. Serviceförvaltningen har i uppdrag att svara för de administrativa uppgifter som är samordnade i staden såsom löneadministration, ekonomiadministration, stadsövergripande upphandlingsfrågor, kontaktcenterverksamhet, rekryteringsstöd, fastighets- och lokalfrågor samt växelfunktion. Serviceförvaltningen har ca 370 medarbetare och har sin lokalisering i Globenområdet.

Rekrytering säljer rekryteringsstöd till Stockholms stads alla chefer. Vi har som uppdrag att kvalitetssäkra och stötta chefer i rekryteringsarbetet samt att bidra till att skapa en gemensam bild av Stockholms stad som en attraktiv arbetsgivare. Verksamheten består idag av 25 proffsiga erfarna rekryteringskonsulter. Se gärna vår film om hur det är att arbeta hos oss: https://youtu.be/CGm0yst_wkI

Låter detta intressant? Då vill vi träffa dig! Välkommen med din intresseanmälan snarast med CV via länken nedan!

Kvalifikationer 

  • vi söker dig som studerar personalvetarprogrammet där praktikperiod ingår i utbildningen och som vill arbeta med kompetensbaserad rekrytering på sikt
  • du har lätt för att uttrycka dig på svenska såväl i tal som i skrift.
  • du är relationsskapande, självständig och strukturerad i ditt arbetssätt 
  • för att trivas som praktikant hos oss behöver du ha en god personlig mognad och vara lösningsorienterad då förutsättningarna ofta ändras

Meriterande

  • arbetserfarenhet från till exempel service, administration eller liknande

Vill du höra mer om oss som arbetsgivare? Läs gärna mer på: https://jobba.stockholm/lediga-jobb/

Möjlig praktikperiod: november-januari 2022/2023.

Har du frågor? Ring någon av våra anställda nyexade personalvetare som är på plats  Ellen Åkerberg (som gjorde praktik hos oss november-januari 2022 på telefon 08-508 117 39 eller Linn Qvarnström på 08-508 117 32 eller Karin Toll Lane 08-508 117 00 Verksamhetschef.