Tillbaka

Stadsbyggnadskontoret söker praktikant inom geodata, mätning- och kartläggning till våren 2023

Logga in och sök jobbet

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stadsbyggnadskontoret planerar för ett framtida Stockholm på uppdrag av stadsbyggnadsnämnden. Vi arbetar med stadsplanering såväl översiktligt som på detaljnivå, bygglov, stadsmätning, fastighetsbildning och bostadsanpassning. Stadsbyggnadskontoret, som arbetar på uppdrag av stadsbyggnadsnämnden, har ca 380 anställda.

Stadsmätningsavdelningen ansvarar för fastighetsbildning och alla kart- och mätrelaterade uppdrag på Stadsbyggnadskontoret. Det innefattar produktion, ajourhållning och förvaltning samt tillhandahållande av grundläggande kart- och geodata för stadsbyggnad och infrastruktur. Vi arbetar med moderna mätinstrument och digital fotogrammetri. Därutöver har vi tillgång till det senaste inom 3D-modellering och utvecklar stadsmodeller i VR- och AR-teknik för utställningar och samråd.

För dig som går en tvåårig yrkeshögskoleutbildning inom geodataområdet, där en del av studierna är Lärande i arbete (LIA), erbjuder vi 1 praktikplats till våren 2023.

Arbetsuppgifter

Du kommer att delta i det dagliga arbetet och får på så sätt en omväxlande och bred praktik där du kommer att prova på arbetsuppgifter som utförs inom geodata produktion. Du kommer delta i fältarbete och testa kartering i olika verktyg och utifrån olika kartdata som exempelvis flygbilder och laserdata.

Praktiken innefattar bland annat:

  • terrester mätning i fält
  • fotogrammetrisk kartering
  • kartering i laserdata
  • Kvalietskontroller
  • ajourhållning av baskarta och översiktskartor
  • kartproduktion (ex grundkarta, nybyggnadskarta)

Utbildning

Pågående tvåårig yrkeshögskoleutbildning inom geodataområdet, där en del av studierna är Lärande i arbete (LIA).

Personliga egenskaper

Vi lägger vikt på dina personliga egenskaper:

Du har god förmåga att planera och agera utifrån uppsatta mål i ditt arbete. Du organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och är noga med att hålla en god kvalitet i ditt arbete. Du trivs bra med att arbeta i team och du har ett lyhört förhållningssätt. Du kommunicerar på ett tydligt och pedagogiskt sätt och säkerställer att budskap når fram. Då vi är en organisation i förändring söker vi dig som ser möjligheter i förändringar och utmaningar och som bidrar med engagemang och kompetens.

Eftersom vi ser dig som en potentiell framtida medarbetare så söker vi dig som är engagerad, entusiastisk och har ambitionen att bli duktig inom ditt yrkesområde.

För frågor kring rekryteringen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Annelie Norlin: annelie.norlin@stockholm.se, 08-50827599.

Sista ansökningsdag är 24 februari. Vänligen ange i din ansökan vilken tidsperiod du önskar LIA.

Varmt välkommen med din ansökan!