Tillbaka

Stadsbyggnadskontorets planavdelning söker arkitektpraktikanter till VT-22

Logga in och sök jobbet


Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Stadsbyggnadskontoret arbetar med övergripande planering, detaljplanering, bygglov och stadsmätning. Vi prövar även bidragsansökningar för bostadsanpassning. På planavdelningen är vi ca 120 anställda. Vi jobbar projektinriktat med allt från detaljplanering till översiktlig planering och utredningar för hela Stockholm. Vill du vara med och forma morgondagens Stockholm?

Vi söker nu flera praktikanter till vår planavdelning för en längre praktikperiod under våren 2022. Praktiken innebär en tidsbegränsad anställning med lön. Detta passar perfekt för dig som tagit en kandidatexamen och kan tänka dig arbetslivserfarenhet innan du studerar vidare.

Arbetsbeskrivning

Under praktiken kommer du få möjlighet att på nära håll följa Stockholms stadsutveckling, arbeta och delta i stadsutvecklingsprojekt samt delta i arbetet med att samverka med byggaktörer, fastighetsägare och andra förvaltningar. Vi har ett öppet arbetsklimat där vi lär av varandra och arbetar i team i geografiska enheter. Som praktikant är du delaktig i större projekt, men kan även komma att exempelvis få ta ett mer självständigt ansvar för en mindre plan med stöd av handledare. Utöver detta kan du vara behjälplig vid volymstudier, skisser i SketchUp, Illustrator mm.

Vi brinner för stadens utveckling och värnar om ett mer hållbart samhälle. Som praktikant hos oss har du en handledare och tillsammans utformar ni en plan för lärande och utveckling under din praktik.

För oss är kontakten med studenter och universitet viktig. Vi tror på ett ömsesidigt utbyte och att vi berikar varandra med olika erfarenheter.

Välkommen till en inspirerande och lärande miljö!

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • utbildar dig till arkitekt, planeringsarkitekt eller landskapsarkitekt
  • fortfarande är studerande och som minst har tagit en kandidatexamen
  • har goda kunskaper att illustrera i programvara, såsom exempelvis Sketch Up, Adobeprogrammen och Rhino
  • har god kunskap i svenska språket och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift

För den här praktiken lägger särskild vikt vid följande kompetenser och förmågor:

Som person är du strukturerad och självgående. Du gillar rollen som projektledare där du har en vilja att självständigt driva ditt arbete framåt och trivs med att ta egna initiativ. Du är lyhörd och har en god samarbetsförmåga som innebär att du arbetar väl i team.

I din ansökan vill vi, förutom ett CV och personligt brev, gärna få ett urval av din portfolio. Praktiken avser att starta under januari månad och pågå under 6 månader, med en eventuell förlängning upp till ett år.

Välkommen med din ansökan senast den 13 oktober.