Tillbaka

Vi söker en driven sommarpraktikant inom Lantmäteri/Samhällsbyggnad för att utveckla Stockholm

Logga in och sök jobbet

Vi söker en driven sommarpraktikant inom Lantmäteri/Samhällsbyggnad för att utveckla Stockholm

Stockholms Stad, Stadsbyggnadskontoret, Lantmäterimyndigheten

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Stadsbyggnadskontoret planerar för ett framtida Stockholm på uppdrag av stadsbyggnadsnämnden. Vi arbetar med stadsplanering såväl översiktligt som på detaljnivå, bygglov, stadsmätning, fastighetsbildning och bostadsanpassning.

Lantmäterimyndigheten, som är en del av Stadsbyggnadskontoret, ansvarar för förändringar i fastighetsindelningen inom Stockholms kommun. Vi genomför lantmäteriförrättningar i tät storstadsmiljö samt deltar som fastighetsrättsligt stöd i detaljplaneringen. Vi ingår i Stadsmätningsavdelningen som ansvarar för alla kart- och mätrelaterade uppdrag på Stadsbyggnadskontoret.

För dig som läser lantmäterirelaterad utbildning med juridisk inriktning erbjuder vi möjlighet till betald sommarpraktik. Vi ser gärna att du är i slutfasen av din utbildning. Exakta datum för praktikperioden fastställs i dialog mellan sommarpraktikant och chef.

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker en sommarpraktikant till kommunala Lantmäterimyndigheten i Stockholms kommun, som är en del av Stadsbyggnadskontoret. På lantmäterimyndigheten arbetar idag 13 personer och en enhetschef. Myndighetens huvudarbetsuppgifter är fastighetsbildning och fastighetsregistrering samt rådgivning, service och uppdrag inom fastighetsområdet. Vi sitter i Tekniska nämndhuset på Kungsholmen med ca tio minuters gångavstånd till Stockholms central.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att delta i det dagliga arbetet och får på så sätt en omväxlande och bred praktik där du kommer att prova på arbetsuppgifter inom fastighetsbildning på lantmäterimyndigheten. Du kommer att få en självständig arbetsuppgift såsom t ex utredningsarbete samt följa med våra tolv lantmätare i deras dagliga arbetsuppgifter. Vi tror att du kommer att få en bred inblick i vad det innebär att jobba som förrättningslantmätare i Stockholm.

Tjänsten ger dig möjlighet att få jobba med Stockholm och få en inblick i de otroligt spännande stadsutvecklingsprojekt som pågår här, t ex Slussen, Hagastaden, Slakthusområdet och utbyggnad av nya tunnelbanan.

Kvalifikationer

Pågående utbildning inom lantmäteri/samhällsbyggnad med juridisk inriktning t ex på KTH, LTH, Högskolan Väst, Högskolan i Gävle, Uppsala universitet. Du har goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal och skrift då det krävs i det dagliga arbetet.

Vi lägger vikt på dina personliga egenskaper: Du har god förmåga att planera och agera utifrån uppsatta mål i ditt arbete. Du organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och är noga med att hålla en god kvalitet i ditt arbete. Du trivs bra med att arbeta i team och du har ett lyhört förhållningssätt. Du kommunicerar på ett tydligt och pedagogiskt sätt och säkerställer att budskap når fram.

Övrigt

Praktikperioden är betald. Exakt längd på praktikperioden och datum fastställs i samråd med rekryterande chef.

Kontaktperson: Magnus Edén, enhetschef, 08-508 274 79

Välkommen med din ansökan senast den 19/2, 2023.